Anikó szelet recept
Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 17 dkg kristálycukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl víz
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
Krém:
- 8 dl tej
- 2 cs vanília ízű pudingpor
- 9 ek kristálycukor
Tetejére:
- 3 dl habtejszín (cukrászhab)
Szóráshoz:
- kakaópor (cukrozatlan)
Elkészítése:
Kézi mixerrel először az egész tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is. A tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
Szokásos módon megfőzzük a pudingot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztának több, mint a felét beleöntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék masszába belekeverjük a kakaóport és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztára.
A még meleg pudingot pedig a nyers tésztára egyenletesen ráöntjük (simítjuk) és előmelegített sütőben 170 fokon kb 25-30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).
A felvert, kemény tejszínhabot a megsült és a már kihűlt sütemény tetejére egyenletesen rákenjük, azt pedig megszórjuk kakaóporral.
Tálalás előtt szép, egyforma szeletekre felvágjuk!