Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászos-kefires sütemény recept

Ananászos-kefires sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg búzadara
    • 1 csapott tk sütőpor
    • 1 csipet só
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 4 kis doboz kefir (4*140g)
    • 0,5 dl olaj
    • 1 nagy doboz ananász konzerv (35 dkg töltőtömeg)

    Elkészítése:

    Egy kisebb tálban a kimért lisztet elkeverjük a búzadarával, sóval és sütőporral. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a kefireket. Csomómentesre keverjük a sütőporos liszttel. Kicsit félretesszük.

    Egy közepes méretű tepsit (22*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és megszórunk kevés liszttel. Az ananászt apróbb darabokra vágjuk és hagyjuk lecsepegni. A gyümölcsdarabokat és az olajat a tésztába keverjük és az előkészített tepsibe öntjük.

    170 fokon hőlégkeveréssel kb. 40 percet sütjük és tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy éles késsel felszeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Egy szaftos, nem túl édes, nagyon finom, ananászos édesség.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá