Ananászos-karamell pudingos párnácskák recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta (500 g)
- 1 doboz ananászkonzerv
- 1 cs karamell ízű pudingpor
- 2,5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a párnácskák kenéséhez
Elkészítése:
A pudingot a szokásos módon készítsük el a tejből és a cukorból.
A leveles tésztát nyújtsuk ki, vágjuk egyforma kisebb téglalapokra, melyeknek az egyik felét késsel vagdossuk be, a másik felére halmozzunk pudingot, annak a tetejére ananász darabkát. Fedjük be a tészta másik felével, villával nyomkodjuk le a tészta széleit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztassuk a kis batyukat, kenjük le felvert tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb negyed óra alatt süssük szép aranybarnára.
Tipp:
Felvert tojás helyett vaníliás cukorral vagy barna cukorral is megszórhatjuk a tésztát, ami karamellizálódik a sütinken.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.