Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alpesi kocka recept

Alpesi kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Sárga laphoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg porcukor
    • 3 ek víz
    • 10 dkg finomliszt
    • 1 késhegynyi szalalkáli

    1. barna laphoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 10 dkg finomliszt
    • 2 dkg kakaópor
    • 1 késhegynyi szalalkáli

    2. barna laphoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg cukor
    • 10 dkg finomliszt
    • 2 dkg kakaópor
    • 1 késhegynyi szalalkáli

    Krémhez:

    • 6 dl tej
    • 6 ek finomliszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • ízlés szerint rum, vagy rum aroma

    Tetejére:

    • csokoládé reszelék

    Elkészítése:

    A sárga lap készítése:

    A tojásokat a cukorral 8 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel.
    A lisztet a szalalkálival összekeverjük.
    A tojásos-cukros habos keverékhez hozzáadjuk a vizet, majd a szalalkálival elkevert lisztet.
    24 × 39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát beleöntjük.

    A 180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

    A barna lapoknál is ugyanígy járunk el.

    A krém készítés:

    A tejet a liszttel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrokat, és sűrűre felfőzzük.
    A kihűlt krémet kihabosítjuk a vajjal, ízlés szerint rummal, vagy aromával ízesítjük.

    Összeállítás:

    Egy tálcára tesszük az egyik kakaós lapot. A krém ¼ részét meghagyjuk a tetejére.
    A ¾ rész krémet elfelezzük, felét az alsó barna lapra kenjük, rátesszük a sárga lapot, majd a maradék krémet rákenjük, és a barna lappal befedjük.

    Az ¼ rész krémet a tetején elsimítjuk, és csokiforgáccsal, vagy tortadarával megszórjuk.

    Hűtőbe tesszük pár órára, és kockákra szeleteljük.

    A alpesi kocka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 290 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 38 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá