Hozzávalók:
Sárga laphoz:
1. barna laphoz:
2. barna laphoz:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral 8 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel.
A lisztet a szalalkálival összekeverjük.
A tojásos-cukros habos keverékhez hozzáadjuk a vizet, majd a szalalkálival elkevert lisztet.
24 × 39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát beleöntjük.
A 180 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
A barna lapoknál is ugyanígy járunk el.
A tejet a liszttel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrokat, és sűrűre felfőzzük.
A kihűlt krémet kihabosítjuk a vajjal, ízlés szerint rummal, vagy aromával ízesítjük.
Egy tálcára tesszük az egyik kakaós lapot. A krém ¼ részét meghagyjuk a tetejére.
A ¾ rész krémet elfelezzük, felét az alsó barna lapra kenjük, rátesszük a sárga lapot, majd a maradék krémet rákenjük, és a barna lappal befedjük.
Az ¼ rész krémet a tetején elsimítjuk, és csokiforgáccsal, vagy tortadarával megszórjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára, és kockákra szeleteljük.