Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almatócsni recept

Almatócsni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1 kg alma
    • kb 30 dkg liszt, fele teljes kiőrlésű, fele sima búzaliszt (BL55)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 1 csom. vanillincukor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 0,5 csomag mazsola
    • 1 csipet só

    A kisütéshez:

    • 2 dl olaj

    Szóráshoz:

    • 2 ek fahéjas porcukor

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházat és lereszeljük egy tálba. Hozzáadjuk a cukrot, tojást, vanillincukrot, egy csipet sót és a mazsolákat. Ezekkel először összekeverjük, egy kevés levet fog ereszteni, ahogy megolvad a cukor, majd hozzáadjuk a liszt felét a sütőporral. Utána annyi lisztet adunk hozzá, hogy kanállal szaggatható tészta legyen belőle. Aki ismeri a burgonyával készült változatot, annak könnyebb, ahhoz hasonló az állaga.

    Egy-két ujjnyi forró olajba szaggatjuk kanállal, és aranybarnára sütjük közepes lángon mindkét oldalát, közben egyszer megfordítva.

    Forrón, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

    Tipp:

    Készítettem úgy is kétszer, hogy nem volt reszelő és akkor éles késsen nagyon apró kockákra vágtam, mint mikor hagymát vág az ember a pörkölthöz. De akkor nem engedett elég levet, ami felvette volna a lisztet, és ezért kb fél deci tejed adtam hozzá. Így krémesebb állagú lett, egy kicsit másabb, de szinte még finomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá