Almás töltött piskótába zárva recept

Hozzávalók egy 36*22 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 37,5 dkg cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1,5 dl víz (meleg)
- 37,5 dkg finomliszt
- 1,5 csomag sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 9 közepes alma (pikáns ízű)
- 3 kávéskanál fahéj (őrölt)
- 3 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
- 2 teáskanál citromlé
- 5 púpozott ek cukor (ízlés szerint)
A szóráshoz:
- 4 teáskanál porcukor
Elkészítése:
Elkészítjük a tölteléket. Az almákat lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk. Lassú tűzön, állandóan kevergetve megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet. Kb 30 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztához habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, olajjal ls a vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a tojásfehérjék keményre vert habját is óvatosan beleforgatjuk.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a massza felét. Szépen rátesszük az almát, mindenhova egyforma vastagságban, majd a maradék tésztát is ráöntjük úgy, hogy teljesen betakarja az almát.
Előmelegített sütőbe toljuk, 200 fokon megsütjük. Kb 30-35 perc után szúrjunk bele fogpiszkálót vagy hústűt és ellenőrizzük, hogy rátapad-e a tésztából. Ha nem, akkor megsült.
Tipp:
Bármilyen pikánsabb ízű almával finom!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »