Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás töltött piskótába zárva recept

Almás töltött piskótába zárva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 36*22 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 37,5 dkg cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl napraforgó olaj
    • 1,5 dl víz (meleg)
    • 37,5 dkg finomliszt
    • 1,5 csomag sütőpor
    • késhegynyi szódabikarbóna

    A töltelékhez:

    • 9 közepes alma (pikáns ízű)
    • 3 kávéskanál fahéj (őrölt)
    • 3 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
    • 2 teáskanál citromlé
    • 5 púpozott ek cukor (ízlés szerint)

    A szóráshoz:

    • 4 teáskanál porcukor

    Elkészítése:

    Elkészítjük a tölteléket. Az almákat lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk. Lassú tűzön, állandóan kevergetve megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet. Kb 30 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

    A tésztához habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, olajjal ls a vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a tojásfehérjék keményre vert habját is óvatosan beleforgatjuk.

    Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a massza felét. Szépen rátesszük az almát, mindenhova egyforma vastagságban, majd a maradék tésztát is ráöntjük úgy, hogy teljesen betakarja az almát.

    Előmelegített sütőbe toljuk, 200 fokon megsütjük. Kb 30-35 perc után szúrjunk bele fogpiszkálót vagy hústűt és ellenőrizzük, hogy rátapad-e a tésztából. Ha nem, akkor megsült.

    Tipp:

    Bármilyen pikánsabb ízű almával finom!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá