Almás töltött piskótába zárva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 36*22 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 37,5 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 1,5 dl víz (meleg)
  • 37,5 dkg finomliszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • 9 közepes alma (pikáns ízű)
  • 3 kávéskanál fahéj (őrölt)
  • 3 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
  • 2 teáskanál citromlé
  • 5 púpozott ek cukor (ízlés szerint)

A szóráshoz:

  • 4 teáskanál porcukor

Elkészítése:

Elkészítjük a tölteléket. Az almákat lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk. Lassú tűzön, állandóan kevergetve megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet. Kb 30 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

A tésztához habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, olajjal ls a vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a tojásfehérjék keményre vert habját is óvatosan beleforgatjuk.

Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a massza felét. Szépen rátesszük az almát, mindenhova egyforma vastagságban, majd a maradék tésztát is ráöntjük úgy, hogy teljesen betakarja az almát.

Előmelegített sütőbe toljuk, 200 fokon megsütjük. Kb 30-35 perc után szúrjunk bele fogpiszkálót vagy hústűt és ellenőrizzük, hogy rátapad-e a tésztából. Ha nem, akkor megsült.

Tipp:

Bármilyen pikánsabb ízű almával finom!!