Hozzávalók egy 36*22 cm-es tepsihez:
A tésztához:
A töltelékhez:
A szóráshoz:
Elkészítése:
Elkészítjük a tölteléket. Az almákat lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk. Lassú tűzön, állandóan kevergetve megpároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet. Kb 30 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztához habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, olajjal ls a vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a tojásfehérjék keményre vert habját is óvatosan beleforgatjuk.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a massza felét. Szépen rátesszük az almát, mindenhova egyforma vastagságban, majd a maradék tésztát is ráöntjük úgy, hogy teljesen betakarja az almát.
Előmelegített sütőbe toljuk, 200 fokon megsütjük. Kb 30-35 perc után szúrjunk bele fogpiszkálót vagy hústűt és ellenőrizzük, hogy rátapad-e a tésztából. Ha nem, akkor megsült.
Bármilyen pikánsabb ízű almával finom!!