Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás tekercs fahéjas mascarponekrémmel recept

Almás tekercs fahéjas mascarponekrémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 tk vaníliakivonat
    • 10 dkg liszt
    • csipet só
    • 1,5 ek olaj
    • kb 4 közepes alma

    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 1 dl tejföl
    • kb 10 dkg porcukor
    • 1 tk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

    Az almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk, negyedekre vágjuk, majd vékonyra felszeleteljük.

    Egy tepsibe (kb 25*35 cm) sütőpapírt fektetünk és szépen sorban lerakjuk az almaszeleteket úgy, hogy befedje teljesen a tepsi alját, majd meglocsoljuk citromlével.

    A tésztához a tojásokat a cukrokkal és a sóval habbá verjük, hozzácsorgatjuk az olajat, majd összeforgatjuk az átszitált liszttel. A masszát egyenletesen elsimítjuk az almán és tűpróbáig sütjük.

    Ha a piskóta megsült, lisztezett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, visszafordítjuk és feltekerjük úgy, hogy az almás rész kerüljön belülre, majd teljesen kihűtjük.

    A krémhez simára keverjük a hozzávalókat és bevonjuk vele a roládot, megszórjuk fahéjjal és hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd azután felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá