Almás tekercs fahéjas mascarponekrémmel recept
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 10 dkg liszt
- csipet só
- 1,5 ek olaj
- kb 4 közepes alma
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tejföl
- kb 10 dkg porcukor
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítése:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
Az almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk, negyedekre vágjuk, majd vékonyra felszeleteljük.
Egy tepsibe (kb 25*35 cm) sütőpapírt fektetünk és szépen sorban lerakjuk az almaszeleteket úgy, hogy befedje teljesen a tepsi alját, majd meglocsoljuk citromlével.
A tésztához a tojásokat a cukrokkal és a sóval habbá verjük, hozzácsorgatjuk az olajat, majd összeforgatjuk az átszitált liszttel. A masszát egyenletesen elsimítjuk az almán és tűpróbáig sütjük.
Ha a piskóta megsült, lisztezett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, visszafordítjuk és feltekerjük úgy, hogy az almás rész kerüljön belülre, majd teljesen kihűtjük.
A krémhez simára keverjük a hozzávalókat és bevonjuk vele a roládot, megszórjuk fahéjjal és hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd azután felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









