Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
Az almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk, negyedekre vágjuk, majd vékonyra felszeleteljük.
Egy tepsibe (kb 25*35 cm) sütőpapírt fektetünk és szépen sorban lerakjuk az almaszeleteket úgy, hogy befedje teljesen a tepsi alját, majd meglocsoljuk citromlével.
A tésztához a tojásokat a cukrokkal és a sóval habbá verjük, hozzácsorgatjuk az olajat, majd összeforgatjuk az átszitált liszttel. A masszát egyenletesen elsimítjuk az almán és tűpróbáig sütjük.
Ha a piskóta megsült, lisztezett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, visszafordítjuk és feltekerjük úgy, hogy az almás rész kerüljön belülre, majd teljesen kihűtjük.
A krémhez simára keverjük a hozzávalókat és bevonjuk vele a roládot, megszórjuk fahéjjal és hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd azután felszeleteljük.