Almás tekercs fahéjas mascarponekrémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás tekercs fahéjas mascarponekrémmel

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 10 dkg liszt
  • csipet só
  • 1,5 ek olaj
  • kb 4 közepes alma

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejföl
  • kb 10 dkg porcukor
  • 1 tk őrölt fahéj

Elkészítése:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

Az almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk, negyedekre vágjuk, majd vékonyra felszeleteljük.

Egy tepsibe (kb 25*35 cm) sütőpapírt fektetünk és szépen sorban lerakjuk az almaszeleteket úgy, hogy befedje teljesen a tepsi alját, majd meglocsoljuk citromlével.

A tésztához a tojásokat a cukrokkal és a sóval habbá verjük, hozzácsorgatjuk az olajat, majd összeforgatjuk az átszitált liszttel. A masszát egyenletesen elsimítjuk az almán és tűpróbáig sütjük.

Ha a piskóta megsült, lisztezett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, visszafordítjuk és feltekerjük úgy, hogy az almás rész kerüljön belülre, majd teljesen kihűtjük.

A krémhez simára keverjük a hozzávalókat és bevonjuk vele a roládot, megszórjuk fahéjjal és hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd azután felszeleteljük.