Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás szelet túróhabbal recept

Almás szelet túróhabbal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 dl olaj
    • 1 dl tej
    • 20 dkg finomliszt
    • 1 kk sütőpor

    Almás töltelék:

    • 1 kg alma
    • kb 3 ek cukor
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1,5 tasak vaníliás pudingpor (60 g)
    • 1/2 citrom leve
    • 3 dl víz

    Túróhab:

    • 25 dkg krémes túró
    • 1 citrom reszelt héja (opcionális)
    • 3 ek porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor vagy vaníliaaroma/paszta
    • 2,5 dl tejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat a kétféle cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd alaposan elkeverjük az egészet. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a masszát csomómentesre keverjük.

    A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

    Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Egy edénybe tesszük a fahéjjal, citrom levével és a víz felével, majd puhára főzzük. A puha almát botmixerrel pürésítjük.

    A pudingport kikeverjük a maradék vízzel, hozzáadjuk az almapéphez és sűrű pudinggá főzzük.

    Az almapudingot a tésztára simítjuk, majd teljesen kihűtjük.

    A túróhabhoz a tejszínt a porcukorral majdnem készre felverjük. Ekkor hozzáadjuk a vaníliát (citromot) és a túrót (ha nem kapunk krémes túrót, akkor rögöset szitán törjünk át). Az egészet habverővel kemény habbá verjük.

    A túróhabot rásimítjuk az almás részre.

    2-3 óra hűtés után felszeljük, kevés fahéjat szórunk a tetejére és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá