Almás szelet túróhabbal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 20 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
Almás töltelék:
- 1 kg alma
- kb 3 ek cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 1,5 tasak vaníliás pudingpor (60 g)
- 1/2 citrom leve
- 3 dl víz
Túróhab:
- 25 dkg krémes túró
- 1 citrom reszelt héja (opcionális)
- 3 ek porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor vagy vaníliaaroma/paszta
- 2,5 dl tejszín
Elkészítése:
A tojásokat a kétféle cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd alaposan elkeverjük az egészet. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a masszát csomómentesre keverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Egy edénybe tesszük a fahéjjal, citrom levével és a víz felével, majd puhára főzzük. A puha almát botmixerrel pürésítjük.
A pudingport kikeverjük a maradék vízzel, hozzáadjuk az almapéphez és sűrű pudinggá főzzük.
Az almapudingot a tésztára simítjuk, majd teljesen kihűtjük.
A túróhabhoz a tejszínt a porcukorral majdnem készre felverjük. Ekkor hozzáadjuk a vaníliát (citromot) és a túrót (ha nem kapunk krémes túrót, akkor rögöset szitán törjünk át). Az egészet habverővel kemény habbá verjük.
A túróhabot rásimítjuk az almás részre.
2-3 óra hűtés után felszeljük, kevés fahéjat szórunk a tetejére és tálaljuk.