Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Almás töltelék:
Túróhab:
Elkészítése:
A tojásokat a kétféle cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd alaposan elkeverjük az egészet. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a masszát csomómentesre keverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Egy edénybe tesszük a fahéjjal, citrom levével és a víz felével, majd puhára főzzük. A puha almát botmixerrel pürésítjük.
A pudingport kikeverjük a maradék vízzel, hozzáadjuk az almapéphez és sűrű pudinggá főzzük.
Az almapudingot a tésztára simítjuk, majd teljesen kihűtjük.
A túróhabhoz a tejszínt a porcukorral majdnem készre felverjük. Ekkor hozzáadjuk a vaníliát (citromot) és a túrót (ha nem kapunk krémes túrót, akkor rögöset szitán törjünk át). Az egészet habverővel kemény habbá verjük.
A túróhabot rásimítjuk az almás részre.
2-3 óra hűtés után felszeljük, kevés fahéjat szórunk a tetejére és tálaljuk.