Almás szelet túróhabbal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Almás szelet túróhabbal

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 kk sütőpor

Almás töltelék:

  • 1 kg alma
  • kb 3 ek cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1,5 tasak vaníliás pudingpor (60 g)
  • 1/2 citrom leve
  • 3 dl víz

Túróhab:

  • 25 dkg krémes túró
  • 1 citrom reszelt héja (opcionális)
  • 3 ek porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor vagy vaníliaaroma/paszta
  • 2,5 dl tejszín

Elkészítése:

A tojásokat a kétféle cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd alaposan elkeverjük az egészet. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd a masszát csomómentesre keverjük.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.

Az almát meghámozzuk és felkockázzuk. Egy edénybe tesszük a fahéjjal, citrom levével és a víz felével, majd puhára főzzük. A puha almát botmixerrel pürésítjük.

A pudingport kikeverjük a maradék vízzel, hozzáadjuk az almapéphez és sűrű pudinggá főzzük.

Az almapudingot a tésztára simítjuk, majd teljesen kihűtjük.

A túróhabhoz a tejszínt a porcukorral majdnem készre felverjük. Ekkor hozzáadjuk a vaníliát (citromot) és a túrót (ha nem kapunk krémes túrót, akkor rögöset szitán törjünk át). Az egészet habverővel kemény habbá verjük.

A túróhabot rásimítjuk az almás részre.

2-3 óra hűtés után felszeljük, kevés fahéjat szórunk a tetejére és tálaljuk.