Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás süti linzertetővel recept

Almás süti linzertetővel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg alma
    • a szóráshoz cukor
    • fahéj
    • darált dió

    Kevert tésztához:

    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaniliás cukor
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pár csepp citromlé
    • 20 dkg liszt
    • fel csomag sütőpor
    • 4 evőkanál tej

    Linzertésztához:

    • 15 dkg liszt
    • 7,5 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 12 dkg vaj

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a linzertésztát. A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és 12 dkg vajat összemorzsolunk, majd hűtőbe téve pihentetjük.

    A kevert tésztához a lisztet a sütőporral összekeverjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, apránként a tejet és a lisztet.

    Zsírozott, lisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) kisebb tepsibe vagy tortaformába öntjük a kevert tésztát.

    Az almát negyedekre vágjuk, meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Felét ráhelyezzük a kevert tésztára úgy, hogy a tésztát elfedje, meghintjük kevés cukorral, fahéjjal és dióval, majd a másik felével beborítjuk és cukorral, fahéjjal ízesítjük.

    A linzertésztát kisebb darabokra tépkedve az alma tetejére tesszük.

    Előmelegített sütőben 180 fokon (gáz 3-as fokozat) 50-60 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá