Almás süti linzertetővel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg alma
  • a szóráshoz cukor
  • fahéj
  • darált dió

Kevert tésztához:

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 3 egész tojás
  • pár csepp citromlé
  • 20 dkg liszt
  • fel csomag sütőpor
  • 4 evőkanál tej

Linzertésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj

Elkészítése:

Először elkészítjük a linzertésztát. A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és 12 dkg vajat összemorzsolunk, majd hűtőbe téve pihentetjük.

A kevert tésztához a lisztet a sütőporral összekeverjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, apránként a tejet és a lisztet.

Zsírozott, lisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) kisebb tepsibe vagy tortaformába öntjük a kevert tésztát.

Az almát negyedekre vágjuk, meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Felét ráhelyezzük a kevert tésztára úgy, hogy a tésztát elfedje, meghintjük kevés cukorral, fahéjjal és dióval, majd a másik felével beborítjuk és cukorral, fahéjjal ízesítjük.

A linzertésztát kisebb darabokra tépkedve az alma tetejére tesszük.

Előmelegített sütőben 180 fokon (gáz 3-as fokozat) 50-60 percig sütjük.