Almás pite tojás nélkül recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésű, 10 dkg finom liszt)
- 10 dkg margarin
- 10 dkg eritrit (vagy cukor)
- 1 ek vaníliás pudingpor
- csipet só
- 1 dl víz
Az almás töltelékhez:
- 4-5 közepes alma
- 5 dkg eritrit vagy cukor
- 2 csipet örölt fahéj, citromhéj, néhány csepp kifacsart citromlé
A formához:
- margarin és liszt a formához
- kevés eritrit vagy porcukor a sütemény tetejére
- kb egy evőkanál aprószenű zabpehely
Elkészítése:
A margarint összemorzsoljuk a liszttel és a pudingporral, majd a tálban mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük bele az eritrit, só és víz keverékét, majd összegyúrjuk.
Miután szépen összeállt, ha kell, pici vizet tehetünk hozzá, majd két gombócot formázunk belőle és hideg helyen 30 percig pihentetjük.
A meghámozott almákat a durva fokon reszeljük le, keverjük össze a citromhéjjal és az eritrittel. Miután letelt a fél óra, a két rész tésztát egyenként nyújtsuk ki.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kb 20-22 cm-es piteformát. Helyezzük az egyik tésztát az aljára, erre halmozzuk rá az almát, hintsük meg a zabpehellyel és fedjük be a másik tésztával.
A tetejét szurkáljuk meg villával vagy késsel vágjunk rajta kis réseket.
180 fokra előmelegített sütőben süssük addig, míg a teteje aranybarna nem lesz.
Tipp:
A tojás és tejérzékenyeknek desszert.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »