Almás pite laktóz és gluténmentesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék
- 30 dkg Barbara sütési liszkeverék
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 150 g laktózmentes tejföl
- 1 cs sütőpor
- fél citrom héja
- 25 dkg margarin
Tölteték:
- 1,5 kg alma
- fahéj ízlés szerint
- 1 ek étolaj
- fél citrom héja
- citromlé
- cukor
Tetejére:
- egy felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és sima tésztává gyúrjuk.
Ezután fél órát hűtőben pihentetjük a tésztát.
Amíg a tészta pihen addig elkészítjük a tölteléket. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, ízlés szerint ízesítjük és 1 ek étolaj hozzáadásával saját levében megpároljuk.
A tésztát kettéosztjuk. Az egyik gombócot kinyújtjuk, közepes méretű kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélet tepsibe tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és befedjük a másik kinyújtott lappal.
A tetejét felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk és 200 fokos sütőben kb 45 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Csak kihűlve szeleteljük, különben a forró tészta a töltelékkel széteshet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »