Almás pite laktóz és gluténmentesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék
- 30 dkg Barbara sütési liszkeverék
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 150 g laktózmentes tejföl
- 1 cs sütőpor
- fél citrom héja
- 25 dkg margarin
Tölteték:
- 1,5 kg alma
- fahéj ízlés szerint
- 1 ek étolaj
- fél citrom héja
- citromlé
- cukor
Tetejére:
- egy felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és sima tésztává gyúrjuk.
Ezután fél órát hűtőben pihentetjük a tésztát.
Amíg a tészta pihen addig elkészítjük a tölteléket. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, ízlés szerint ízesítjük és 1 ek étolaj hozzáadásával saját levében megpároljuk.
A tésztát kettéosztjuk. Az egyik gombócot kinyújtjuk, közepes méretű kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélet tepsibe tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és befedjük a másik kinyújtott lappal.
A tetejét felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk és 200 fokos sütőben kb 45 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Csak kihűlve szeleteljük, különben a forró tészta a töltelékkel széteshet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »