Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite laktóz és gluténmentesen recept

Almás pite laktóz és gluténmentesen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék
    • 30 dkg Barbara sütési liszkeverék
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 150 g laktózmentes tejföl
    • 1 cs sütőpor
    • fél citrom héja
    • 25 dkg margarin

    Tölteték:

    • 1,5 kg alma
    • fahéj ízlés szerint
    • 1 ek étolaj
    • fél citrom héja
    • citromlé
    • cukor

    Tetejére:

    • egy felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és sima tésztává gyúrjuk.

    Ezután fél órát hűtőben pihentetjük a tésztát.

    Amíg a tészta pihen addig elkészítjük a tölteléket. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, ízlés szerint ízesítjük és 1 ek étolaj hozzáadásával saját levében megpároljuk.

    A tésztát kettéosztjuk. Az egyik gombócot kinyújtjuk, közepes méretű kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélet tepsibe tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és befedjük a másik kinyújtott lappal.

    A tetejét felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk és 200 fokos sütőben kb 45 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Csak kihűlve szeleteljük, különben a forró tészta a töltelékkel széteshet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá