Almás pite laktóz és gluténmentesen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék
- 30 dkg Barbara sütési liszkeverék
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg porcukor
- 150 g laktózmentes tejföl
- 1 cs sütőpor
- fél citrom héja
- 25 dkg margarin
Tölteték:
- 1,5 kg alma
- fahéj ízlés szerint
- 1 ek étolaj
- fél citrom héja
- citromlé
- cukor
Tetejére:
- egy felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és sima tésztává gyúrjuk.
Ezután fél órát hűtőben pihentetjük a tésztát.
Amíg a tészta pihen addig elkészítjük a tölteléket. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, ízlés szerint ízesítjük és 1 ek étolaj hozzáadásával saját levében megpároljuk.
A tésztát kettéosztjuk. Az egyik gombócot kinyújtjuk, közepes méretű kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélet tepsibe tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és befedjük a másik kinyújtott lappal.
A tetejét felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk és 200 fokos sütőben kb 45 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Csak kihűlve szeleteljük, különben a forró tészta a töltelékkel széteshet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










