Almás pite laktóz és gluténmentesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 15 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék
  • 30 dkg Barbara sütési liszkeverék
  • 2 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 150 g laktózmentes tejföl
  • 1 cs sütőpor
  • fél citrom héja
  • 25 dkg margarin

Tölteték:

  • 1,5 kg alma
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 ek étolaj
  • fél citrom héja
  • citromlé
  • cukor

Tetejére:

  • egy felvert tojás

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és sima tésztává gyúrjuk.

Ezután fél órát hűtőben pihentetjük a tésztát.

Amíg a tészta pihen addig elkészítjük a tölteléket. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, ízlés szerint ízesítjük és 1 ek étolaj hozzáadásával saját levében megpároljuk.

A tésztát kettéosztjuk. Az egyik gombócot kinyújtjuk, közepes méretű kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélet tepsibe tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és befedjük a másik kinyújtott lappal.

A tetejét felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk és 200 fokos sütőben kb 45 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tipp:

Csak kihűlve szeleteljük, különben a forró tészta a töltelékkel széteshet.