Almás pite golyó recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 2 nagyobb alma (25 dkg tisztítva mérve)
- 2 ek citromlé
- 1,5 tk fahéj
- 8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg darált keksz +3 ek a forgatáshoz
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és magházukat kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy kisebb lábasban a citromlével meglocsolva és a fahéjjal megszórva kb 5 perc alatt megpároljuk.
Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a cukrokat és annyi darált kekszet, hogy könnyű, de nem ragacsos masszát kapjunk.
Kisebb, diónyi golyókat sodrunk, amiket megforgatunk darált kekszben.
Tipp:
Sajnos nálunk a gyümölcsök hamar vesztenek frissességükből és akkor már nem szívesen fogyasztja a család. Szerencsére ezeket a kicsit ráncosabb almákat felhasználva rövid idő alatt is remek kis desszert készíthető. Ezt még a válogatósabb gyerekek is kedvelik.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.