Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg zsír
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- csipet só
Töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- ízlés szerint cukor
- fahéj
- kevés darált keksz vagy zsemlemorzsa
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
Az almát megtisztítjuk és lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk és ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk negyed órát.
Ezután kinyomkodjuk a levét, majd darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá és összeforgatjuk. Ez felszívja a levét.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát elfelezzük és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére, majd beletesszük. Megszórjuk keksszel vagy morzsával és az almát elegyengetjük rajta. Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket.
A sodrófát finoman végiggörgetjük rajta, hogy biztosítsuk az egyenletességét a sütinknek.
Tojássárgájával megkenjük, majd egy villa segítségével díszítjük.
Megszurkáljuk és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Kihűlve szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »