Almás pite recept
Hozzávalók egy 38*22 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 1 kg alma
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliàs cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- mazsola (ízlés szerinti mennyiség)
Kenéshez:
- tojás
Elkészítése:
A lisztet egy tálban összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, utána összemorzsoljuk a margarinnal.
A tejfölbe belekeverjük a tojássárgákat, majd az egészet a lisztes-margarinos keverékhez öntjük és jól összegyúrjuk.
2 részre osztjuk és hűvős helyen fél órán át pihentetjük.
Az almákat kicsumàzzuk, meghámozzuk, lereszeljük. Hozzákeverjük a mazsolát és a cukrot.
A pihentetett tésztákat lisztezett felületen a tepsi méretére kinyújtjuk. Az egyiket beletesszük a tepsibe és rászórjuk a dió felét. A lereszelt almát kinyomkodjuk, majd a tésztán szétterítjük, a vaníliás cukorral, a fahéjjal megszórjuk, rászórjuk a dió màsik felét. A kinyújtott tészta másik felével betakarjuk, rányomkodjuk, villàval a tetejét megszurkáljuk, majd a felvert tojással a tetejét megkenjük.
Előmelegített sütőben, 180 fok kb 35 perc alatt megsütjük.