Almás pite recept
Hozzávalók egy 38*22 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 1 kg alma
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliàs cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- mazsola (ízlés szerinti mennyiség)
Kenéshez:
- tojás
Elkészítése:
A lisztet egy tálban összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, utána összemorzsoljuk a margarinnal.
A tejfölbe belekeverjük a tojássárgákat, majd az egészet a lisztes-margarinos keverékhez öntjük és jól összegyúrjuk.
2 részre osztjuk és hűvős helyen fél órán át pihentetjük.
Az almákat kicsumàzzuk, meghámozzuk, lereszeljük. Hozzákeverjük a mazsolát és a cukrot.
A pihentetett tésztákat lisztezett felületen a tepsi méretére kinyújtjuk. Az egyiket beletesszük a tepsibe és rászórjuk a dió felét. A lereszelt almát kinyomkodjuk, majd a tésztán szétterítjük, a vaníliás cukorral, a fahéjjal megszórjuk, rászórjuk a dió màsik felét. A kinyújtott tészta másik felével betakarjuk, rányomkodjuk, villàval a tetejét megszurkáljuk, majd a felvert tojással a tetejét megkenjük.
Előmelegített sütőben, 180 fok kb 35 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









