Almás pite recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- pici só
- 25 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 1 kg reszelt alma
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fahéj
- 3 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítése:
Egy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk kivéve a tojássárgáját, majd két részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik adagot és a tepsi aljába tesszük.
Elkészítjük az almatölteléket: A reszelt almát 2 dl vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat. Ha megfőtt az alma akkor a pudingport hozzáadjuk, és összerottyantjuk. A pudingos tölteléket a tepsiben lévő tésztára halmozzuk, egyenletesen elosztjuk, majd betakarjuk a tészta kinyújtott másik felével.
A pite tetejét bekenjük tojássárgájával, betesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.