Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás morzsasüti recept

Almás morzsasüti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Almás réteg:

    • 6 közepes alma (3 alma reszelve, 3 kisebb kockákra vágva)
    • 6 ek cukor (ízlés szerint kevesebb is lehet)
    • 1 vaníliarúd kikapart magja
    • fahéj
    • cukor ízlés szerint
    • 1 citrom héja
    • fél citrom leve

    Morzsás réteghez:

    • 100 g finomliszt
    • 2 ek porcukor
    • 50 g puha vaj
    • csipet fahéj
    • 4 ek granola vagy müzli, esetleg zabpehely

    Elkészítése:

    Az almás résszel kezdjük. Egy serpenyőben (az még jobb, ha süthető is) karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a reszelt almát és szép aranybarnára pirítjuk.

    Amikor már szép piros az alma, akkor hozzákeverjük a darabolt almát, beletesszük a vanília magját, a citrom héját és a levét, majd elkeverjük. Elzárjuk alatta a lángot és félretesszük.

    A morzsához a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a puha vajat, majd összemorzsoljuk az egészet. Beletessszük a müzlit és elkeverjük.

    Ha az almát egy nem süthető edényben páriltuk, akkor tegyük át egy kisebb jénaiba vagy más süthető edénybe, szórjuk a tetejére a morzsát, majd süssük 200 fokon, alsó-felső sütéssel kb 12-15 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá