Almás morzsasüti recept
Hozzávalók:
Almás réteg:
- 6 közepes alma (3 alma reszelve, 3 kisebb kockákra vágva)
- 6 ek cukor (ízlés szerint kevesebb is lehet)
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- fahéj
- cukor ízlés szerint
- 1 citrom héja
- fél citrom leve
Morzsás réteghez:
- 100 g finomliszt
- 2 ek porcukor
- 50 g puha vaj
- csipet fahéj
- 4 ek granola vagy müzli, esetleg zabpehely
Elkészítése:
Az almás résszel kezdjük. Egy serpenyőben (az még jobb, ha süthető is) karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a reszelt almát és szép aranybarnára pirítjuk.
Amikor már szép piros az alma, akkor hozzákeverjük a darabolt almát, beletesszük a vanília magját, a citrom héját és a levét, majd elkeverjük. Elzárjuk alatta a lángot és félretesszük.
A morzsához a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a puha vajat, majd összemorzsoljuk az egészet. Beletessszük a müzlit és elkeverjük.
Ha az almát egy nem süthető edényben páriltuk, akkor tegyük át egy kisebb jénaiba vagy más süthető edénybe, szórjuk a tetejére a morzsát, majd süssük 200 fokon, alsó-felső sütéssel kb 12-15 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









