Almás morzsasüti recept

Hozzávalók:
Almás réteg:
- 6 közepes alma (3 alma reszelve, 3 kisebb kockákra vágva)
- 6 ek cukor (ízlés szerint kevesebb is lehet)
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- fahéj
- cukor ízlés szerint
- 1 citrom héja
- fél citrom leve
Morzsás réteghez:
- 100 g finomliszt
- 2 ek porcukor
- 50 g puha vaj
- csipet fahéj
- 4 ek granola vagy müzli, esetleg zabpehely
Elkészítése:
Az almás résszel kezdjük. Egy serpenyőben (az még jobb, ha süthető is) karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a reszelt almát és szép aranybarnára pirítjuk.
Amikor már szép piros az alma, akkor hozzákeverjük a darabolt almát, beletesszük a vanília magját, a citrom héját és a levét, majd elkeverjük. Elzárjuk alatta a lángot és félretesszük.
A morzsához a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a puha vajat, majd összemorzsoljuk az egészet. Beletessszük a müzlit és elkeverjük.
Ha az almát egy nem süthető edényben páriltuk, akkor tegyük át egy kisebb jénaiba vagy más süthető edénybe, szórjuk a tetejére a morzsát, majd süssük 200 fokon, alsó-felső sütéssel kb 12-15 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »