Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-mákos rácsos sütemény recept

Almás-mákos rácsos sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1/2 tasak sütőpor
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2 ek méz
    • 2 ek tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Kenéshez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mk cukor

    Töltelékhez:

    • 50 dkg reszelt alma
    • 20 dkg cukor
    • 1 citrom
    • 20 dkg darált mák
    • 5 dkg darált keksz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja

    Továbbá:

    • 1 ek meggylekvár

    Elkészítése: Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.

    Egy lábasba tesszük a reszelt almát (apró lyukú reszelőn reszeltem, mint a sajtot), rászórjuk a cukrot, a jól megmosott citrom reszelt héját, levét. Ha felforrt, levet engedett, hozzáadjuk a darált mákot és a kekszet, összekeverjük és lehúzzuk a tűzről. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kemyére vert tojáshabot.

    Egy 20*30 cm-es tepsit sütőoapírral kibélelünk. A tészta 2/3 részét belenyújtjuk, lekvárral megkenjük és ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítjuk. Az 1/3 rész tésztából rudakat sodrunk és a tetejét berácsozzuk. A cukrot a tojással kikeverjük és a rácsokat lekenjük.

    180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, kihűlt, kockákra vágjuk és porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá