Hozzávalók:
Tésztához:
Kenéshez:
Töltelékhez:
Továbbá:
Elkészítése: Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
Egy lábasba tesszük a reszelt almát (apró lyukú reszelőn reszeltem, mint a sajtot), rászórjuk a cukrot, a jól megmosott citrom reszelt héját, levét. Ha felforrt, levet engedett, hozzáadjuk a darált mákot és a kekszet, összekeverjük és lehúzzuk a tűzről. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kemyére vert tojáshabot.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőoapírral kibélelünk. A tészta 2/3 részét belenyújtjuk, lekvárral megkenjük és ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítjuk. Az 1/3 rész tésztából rudakat sodrunk és a tetejét berácsozzuk. A cukrot a tojással kikeverjük és a rácsokat lekenjük.
180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, kihűlt, kockákra vágjuk és porcukorral megszórjuk.