Almás-mákos kevert sütemény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 kisebb vagy 2 nagyobb alma
- 10 dkg darált mák
- 8 dkg (barna) cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1,5 dl tej
- 10 dkg finomliszt
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Előkészítünk egy 20*25 cm-es tepsit és kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük.
Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a levét nem csavarjuk ki. Rögtön hozzákeverjük a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt. Az egészet csomómentesre keverjük.
A készt tésztát beleöntjük a tepsibe és 180 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
Kihűtjük, vaníliás pocukorral megszórjuk és szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.