Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-mákos kevert sütemény recept

Almás-mákos kevert sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 kisebb vagy 2 nagyobb alma
    • 10 dkg darált mák
    • 8 dkg (barna) cukor
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 teáskanál vaníliás cukor
    • 1 dl olaj
    • 1,5 dl tej
    • 10 dkg finomliszt
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Előkészítünk egy 20*25 cm-es tepsit és kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük.

    Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a levét nem csavarjuk ki. Rögtön hozzákeverjük a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt. Az egészet csomómentesre keverjük.

    A készt tésztát beleöntjük a tepsibe és 180 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

    Kihűtjük, vaníliás pocukorral megszórjuk és szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá