Almás-mákos kevert sütemény recept

Hozzávalók:
- 3 kisebb vagy 2 nagyobb alma
- 10 dkg darált mák
- 8 dkg (barna) cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1,5 dl tej
- 10 dkg finomliszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Előkészítünk egy 20*25 cm-es tepsit és kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük.
Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a levét nem csavarjuk ki. Rögtön hozzákeverjük a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt. Az egészet csomómentesre keverjük.
A készt tésztát beleöntjük a tepsibe és 180 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
Kihűtjük, vaníliás pocukorral megszórjuk és szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »