Almás-mákos kevert sütemény recept

Hozzávalók:
- 3 kisebb vagy 2 nagyobb alma
- 10 dkg darált mák
- 8 dkg (barna) cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1,5 dl tej
- 10 dkg finomliszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Előkészítünk egy 20*25 cm-es tepsit és kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük.
Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a levét nem csavarjuk ki. Rögtön hozzákeverjük a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt. Az egészet csomómentesre keverjük.
A készt tésztát beleöntjük a tepsibe és 180 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
Kihűtjük, vaníliás pocukorral megszórjuk és szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »