Almás-mákos kevert sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 kisebb vagy 2 nagyobb alma
  • 10 dkg darált mák
  • 8 dkg (barna) cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 dl olaj
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 egész tojás

Elkészítése:

Előkészítünk egy 20*25 cm-es tepsit és kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük.

Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a levét nem csavarjuk ki. Rögtön hozzákeverjük a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt. Az egészet csomómentesre keverjük.

A készt tésztát beleöntjük a tepsibe és 180 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

Kihűtjük, vaníliás pocukorral megszórjuk és szeletelve kínáljuk.