Almás leveles sütemény recept
Hozzávalók:
- 1 csomag hűtött (nem mirelit) leveles tészta
- 1 kg alma
- 1 evőkanál nádcukor
- 1 evőkanál mazsola
- 2 csapott evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál búzadara
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, apró kockára felvágjuk, majd egy tálba helyezzük. Hozzáadjuk a mazsolát, a nádcukrot, a fahéjat és rászórjuk a vaníliás pudingport, búzadarát. Ezeket összeforgatjuk és állni hagyjuk, ameddig előkészítjük a tésztát.
A tésztát kiterítjük szilikonos papírra, majd nyújtófával kicsit átnyújtjuk, hogy kb A/3 méretű legyen.
Ezután a tölteléket rászórjuk a tésztára. Az egyik szélénél kb 5 cm részt töltelék nélkül hagyunk. A tésztát ezután lazán feltekerjük, úgy hogy a töltelék menti rész legyen az alja a tekercsünknek.
Az almás tekercset szilikonos papírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a felvert tojássárgájával, majd éles késsel vagy pizza szeletelővel a tetejét bevagdossuk. Forró sütőbe helyezzük és közepesen takarék lángon ropogósra sütjük.
Ezután a süteményt kihűtjük és tálaláskor porcukorral megszórjuk.