Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás leveles sütemény recept

Almás leveles sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag hűtött (nem mirelit) leveles tészta
    • 1 kg alma
    • 1 evőkanál nádcukor
    • 1 evőkanál mazsola
    • 2 csapott evőkanál vaníliás pudingpor
    • 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
    • 1 evőkanál búzadara
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, apró kockára felvágjuk, majd egy tálba helyezzük. Hozzáadjuk a mazsolát, a nádcukrot, a fahéjat és rászórjuk a vaníliás pudingport, búzadarát. Ezeket összeforgatjuk és állni hagyjuk, ameddig előkészítjük a tésztát.

    A tésztát kiterítjük szilikonos papírra, majd nyújtófával kicsit átnyújtjuk, hogy kb A/3 méretű legyen.

    Ezután a tölteléket rászórjuk a tésztára. Az egyik szélénél kb 5 cm részt töltelék nélkül hagyunk. A tésztát ezután lazán feltekerjük, úgy hogy a töltelék menti rész legyen az alja a tekercsünknek.

    Az almás tekercset szilikonos papírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a felvert tojássárgájával, majd éles késsel vagy pizza szeletelővel a tetejét bevagdossuk. Forró sütőbe helyezzük és közepesen takarék lángon ropogósra sütjük.

    Ezután a süteményt kihűtjük és tálaláskor porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá