Almás leveles sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag hűtött (nem mirelit) leveles tészta
  • 1 kg alma
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 evőkanál mazsola
  • 2 csapott evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 felvert tojássárgája a kenéshez
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, apró kockára felvágjuk, majd egy tálba helyezzük. Hozzáadjuk a mazsolát, a nádcukrot, a fahéjat és rászórjuk a vaníliás pudingport, búzadarát. Ezeket összeforgatjuk és állni hagyjuk, ameddig előkészítjük a tésztát.

A tésztát kiterítjük szilikonos papírra, majd nyújtófával kicsit átnyújtjuk, hogy kb A/3 méretű legyen.

Ezután a tölteléket rászórjuk a tésztára. Az egyik szélénél kb 5 cm részt töltelék nélkül hagyunk. A tésztát ezután lazán feltekerjük, úgy hogy a töltelék menti rész legyen az alja a tekercsünknek.

Az almás tekercset szilikonos papírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük a felvert tojássárgájával, majd éles késsel vagy pizza szeletelővel a tetejét bevagdossuk. Forró sütőbe helyezzük és közepesen takarék lángon ropogósra sütjük.

Ezután a süteményt kihűtjük és tálaláskor porcukorral megszórjuk.