Almás levél recept

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta (50 dkg)
- 1-2 alma
- 2 ek méz
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 mk almáspite fűszerkeverék
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk fel kisebb kockákra.
A mézet hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felkockázott almát, szórjuk meg az almáspite fűszerkeverékkel és a vaníliás cukorral, majd pároljuk pár percig, hogy az alma még roppanós maradjon.
Ezután hűtsük ki egészen, majd tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le a levét.
Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírral együtt, majd vágjuk fel egyforma kockákra.
Ezután mindegyik tésztakocka közepére tegyünk a lecsepegtetett almából, a széleket kenjük meg vékonyan felvert tojással, majd formázzuk meg.
A széleket egy villával nyomkodjuk le, hogy nehogy szétnyíljon sütés közben, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és vékonyan kenjük le szintén tojással.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit melegebb sütőben süssük szép pirosra (én légkeverésnél 170 fokon sütöttem).
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. Langyosan egyszerűen nem lehet abbahagyni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »