Almás levél recept

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta (50 dkg)
- 1-2 alma
- 2 ek méz
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 mk almáspite fűszerkeverék
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk fel kisebb kockákra.
A mézet hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felkockázott almát, szórjuk meg az almáspite fűszerkeverékkel és a vaníliás cukorral, majd pároljuk pár percig, hogy az alma még roppanós maradjon.
Ezután hűtsük ki egészen, majd tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le a levét.
Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírral együtt, majd vágjuk fel egyforma kockákra.
Ezután mindegyik tésztakocka közepére tegyünk a lecsepegtetett almából, a széleket kenjük meg vékonyan felvert tojással, majd formázzuk meg.
A széleket egy villával nyomkodjuk le, hogy nehogy szétnyíljon sütés közben, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és vékonyan kenjük le szintén tojással.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit melegebb sütőben süssük szép pirosra (én légkeverésnél 170 fokon sütöttem).
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. Langyosan egyszerűen nem lehet abbahagyni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »