Almás levél

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás levél

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta (50 dkg)
  • 1-2 alma
  • 2 ek méz
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 mk almáspite fűszerkeverék
  • 1 kisebb tojás a lekenéshez

Elkészítése:

Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vágjuk fel kisebb kockákra.

A mézet hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felkockázott almát, szórjuk meg az almáspite fűszerkeverékkel és a vaníliás cukorral, majd pároljuk pár percig, hogy az alma még roppanós maradjon.

Ezután hűtsük ki egészen, majd tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le a levét.

Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírral együtt, majd vágjuk fel egyforma kockákra.

Ezután mindegyik tésztakocka közepére tegyünk a lecsepegtetett almából, a széleket kenjük meg vékonyan felvert tojással, majd formázzuk meg.

A széleket egy villával nyomkodjuk le, hogy nehogy szétnyíljon sütés közben, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és vékonyan kenjük le szintén tojással.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit melegebb sütőben süssük szép pirosra (én légkeverésnél 170 fokon sütöttem).

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. Langyosan egyszerűen nem lehet abbahagyni.