Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás krémes recept

Almás krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • 8 evőkanál liszt
    • 2-3 nagy szem alma
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 20 dkg cukor
    • 4 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • fél liter habtejszín
    • fahéj

    Elkészítése:

    Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A almát vékonyan elszeljük és sorban beletesszük a tepsibe, majd megszórjuk fahéjjal. 180 fokon sütjük kb 10-12 percig.

    Míg az alma sül, elkészítjük a piskótát. Az egész tojásokat a cukorral keményre felverjük kb 10 perc alatt, majd a lisztet hozzáadjuk és óvatosan belerogatjuk.

    A kész masszát egyenletesen az almára simítjuk és visszatoljuk a sütőbe, majd kb 25-30 percig sütjük. Ha megsült, langyosra hűtjük és átfordítjuk egy tálcára.

    A pudingot felfőzzük a tejben a cukorral. Ha kihűlt, hozzákeverjük a puha margarint és jól kihabosítjuk.

    A piskótára kenjük a krémet, majd rásimítjuk a felvert tejszínt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá