Almás krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 2-3 nagy szem alma
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 4 dl tej
- 25 dkg margarin
- fél liter habtejszín
- fahéj
Elkészítése:
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.
A almát vékonyan elszeljük és sorban beletesszük a tepsibe, majd megszórjuk fahéjjal. 180 fokon sütjük kb 10-12 percig.
Míg az alma sül, elkészítjük a piskótát. Az egész tojásokat a cukorral keményre felverjük kb 10 perc alatt, majd a lisztet hozzáadjuk és óvatosan belerogatjuk.
A kész masszát egyenletesen az almára simítjuk és visszatoljuk a sütőbe, majd kb 25-30 percig sütjük. Ha megsült, langyosra hűtjük és átfordítjuk egy tálcára.
A pudingot felfőzzük a tejben a cukorral. Ha kihűlt, hozzákeverjük a puha margarint és jól kihabosítjuk.
A piskótára kenjük a krémet, majd rásimítjuk a felvert tejszínt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









