Almás krémes recept

Hozzávalók egy 22*35 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- fél rúd vanília kikapart magja
- 4 evőkanál tejföl
- 20 dkg margarin
A pudinghoz :
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
Az almás krémhez:
- 1,5 kg alma
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd három részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk tepsi méretűre, majd 180 fokon 8-10 perc alatt világosra sütjük a lapokat.
A pudingot a szokásos módon elkészítjük és amint kihűlt, hozzáadjuk a cukorral elkevert margarint és jól kihabosítjuk.
Az almás krémhez meghámozzuk az almát, lereszeljük, végül a cukorral, fahéjjal megpároljuk.
Összeállítjuk a süteményt: az első lapot megkenjük pudingos krémmel, amire egy másik lapot teszünk. Erre ráhalmozzuk az almás masszát egyenletesen, majd befedjük a harmadik lappal.
Tetejére porcukrot szórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »