Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-körtés csokoládés koszorú recept

Almás-körtés csokoládés koszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb alma
    • 2 érett körte
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 15 dkg lágy margarin vagy vaj
    • 20 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 tk őrölt kardamom
    • 1 tasak sütőpor
    • csipet só
    • 10 dkg étcsokoládé

    Tetejére:

    • kevés olvasztott csoki

    Elkészítése:

    A megpucolt gyümölcsöket finomra reszeljük.

    A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal és a vajjal, majd hozzáadjuk a reszelt gyümölcsöket, a sót, a kardamomt, a kakaós-sütőporos lisztet és az apróra vágott csokoládét.

    A masszát egy olajjal kikent kuglófformába (lehetőleg szilikon, ha fém formánk van akkor alaposan kivajazzuk és behintjük liszttel) simítjuk és 180 °C-ra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük (végezzünk tűróbát!).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá