Almás-körtés csokoládés koszorú recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb alma
- 2 érett körte
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg lágy margarin vagy vaj
- 20 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tk őrölt kardamom
- 1 tasak sütőpor
- csipet só
- 10 dkg étcsokoládé
Tetejére:
- kevés olvasztott csoki
Elkészítése:
A megpucolt gyümölcsöket finomra reszeljük.
A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal és a vajjal, majd hozzáadjuk a reszelt gyümölcsöket, a sót, a kardamomt, a kakaós-sütőporos lisztet és az apróra vágott csokoládét.
A masszát egy olajjal kikent kuglófformába (lehetőleg szilikon, ha fém formánk van akkor alaposan kivajazzuk és behintjük liszttel) simítjuk és 180 °C-ra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük (végezzünk tűróbát!).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »