Almás-körtés csokoládés koszorú recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb alma
- 2 érett körte
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg lágy margarin vagy vaj
- 20 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tk őrölt kardamom
- 1 tasak sütőpor
- csipet só
- 10 dkg étcsokoládé
Tetejére:
- kevés olvasztott csoki
Elkészítése:
A megpucolt gyümölcsöket finomra reszeljük.
A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal és a vajjal, majd hozzáadjuk a reszelt gyümölcsöket, a sót, a kardamomt, a kakaós-sütőporos lisztet és az apróra vágott csokoládét.
A masszát egy olajjal kikent kuglófformába (lehetőleg szilikon, ha fém formánk van akkor alaposan kivajazzuk és behintjük liszttel) simítjuk és 180 °C-ra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük (végezzünk tűróbát!).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









