Almás-körtés csokoládés koszorú recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 nagyobb alma
- 2 érett körte
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg lágy margarin vagy vaj
- 20 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tk őrölt kardamom
- 1 tasak sütőpor
- csipet só
- 10 dkg étcsokoládé
Tetejére:
- kevés olvasztott csoki
Elkészítése:
A megpucolt gyümölcsöket finomra reszeljük.
A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal és a vajjal, majd hozzáadjuk a reszelt gyümölcsöket, a sót, a kardamomt, a kakaós-sütőporos lisztet és az apróra vágott csokoládét.
A masszát egy olajjal kikent kuglófformába (lehetőleg szilikon, ha fém formánk van akkor alaposan kivajazzuk és behintjük liszttel) simítjuk és 180 °C-ra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük (végezzünk tűróbát!).
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.