Almás-körtés csokoládés koszorú recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb alma
- 2 érett körte
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg lágy margarin vagy vaj
- 20 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tk őrölt kardamom
- 1 tasak sütőpor
- csipet só
- 10 dkg étcsokoládé
Tetejére:
- kevés olvasztott csoki
Elkészítése:
A megpucolt gyümölcsöket finomra reszeljük.
A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal és a vajjal, majd hozzáadjuk a reszelt gyümölcsöket, a sót, a kardamomt, a kakaós-sütőporos lisztet és az apróra vágott csokoládét.
A masszát egy olajjal kikent kuglófformába (lehetőleg szilikon, ha fém formánk van akkor alaposan kivajazzuk és behintjük liszttel) simítjuk és 180 °C-ra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük (végezzünk tűróbát!).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »