Almás-körtés csokoládés koszorú

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb alma
  • 2 érett körte
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg lágy margarin vagy vaj
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tk őrölt kardamom
  • 1 tasak sütőpor
  • csipet só
  • 10 dkg étcsokoládé

Tetejére:

  • kevés olvasztott csoki

Elkészítése:

A megpucolt gyümölcsöket finomra reszeljük.

A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal és a vajjal, majd hozzáadjuk a reszelt gyümölcsöket, a sót, a kardamomt, a kakaós-sütőporos lisztet és az apróra vágott csokoládét.

A masszát egy olajjal kikent kuglófformába (lehetőleg szilikon, ha fém formánk van akkor alaposan kivajazzuk és behintjük liszttel) simítjuk és 180 °C-ra melegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük (végezzünk tűróbát!).