Almás kiflipuding vaníliaszósszal recept

Hozzávalók:
Almás kiflipudinghoz:
- 4 kifli
- 4 édes alma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek méz
- 4 tk eritrit
- 3 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 2 tk vaníliaaroma
- 1 kk őrölt fahéj
- 5 dkg mazsola
- 0,5 dl rum
- 5 dkg vaj
Vaníliaszószhoz:
- 1 cs tejszín ízű pudingpor (vagy vaníliás pudingpor)
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek eritrit
- 6 dl tej
Elkészítése:
A mazsolát áztassuk be a rumba, tegyük félre és hagyjuk állni, hogy magába szívja.
Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, majd szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe melegítsük fel a mézet, adjuk hozzá a felszeletelt almát, szórjuk meg az őrölt fahéjjal, egy teáskanál vaníliaaromával, keverjük alaposan össze, majd pároljuk roppanósra. Ezután hűtsük ki.
A tojásokat keverjük simára az eritrittel, a tejjel és a habtejszínnel. A kiflit vékonyan karikázzuk fel.
A vaj felével kenjünk ki egy közepes méretű jénaitálat, majd rakjuk ki a fele mennyiségű kiflikarikával. Ezután kanalazzuk rá az előzőleg megpárolt almaszeleteket, szórjuk meg az előzőleg rumba áztatott mazsolával, majd fedjük be a maradék kiflikarikákkal. Ezután a tojásos keverékkel locsoljuk meg a kiflit hogy kissé megázzon, majd a maradékot egyszerűen öntsük rá, hogy leszivárogjon a kifli és az alma közt az alsó kiflirétegre.
Ezután takarjuk le, és hagyjuk 1-2 órát állni, hogy a kifli jól magába szívja a tojásos keveréket, majd vegyük le a fóliát és csipkedjük rá a maradék vajat mielőtt betennénk a sütőbe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt tálalnánk.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel és a vaníliaaromával, majd keverjük hozzá az eritritet is.
A maradék tejet melegítsük meg, öntsük hozzá a pudingos keveréket, és állandó keverés mellett, főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön, majd hagyjuk langyosra hűlni (közben többször keverjük át, hogy ne bőrösödjön be a teteje).
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral az almás kiflipudingot, majd a vaníliaszósszal kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »