Almás kiflipuding vaníliaszósszal recept

Hozzávalók:
Almás kiflipudinghoz:
- 4 kifli
- 4 édes alma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek méz
- 4 tk eritrit
- 3 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 2 tk vaníliaaroma
- 1 kk őrölt fahéj
- 5 dkg mazsola
- 0,5 dl rum
- 5 dkg vaj
Vaníliaszószhoz:
- 1 cs tejszín ízű pudingpor (vagy vaníliás pudingpor)
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek eritrit
- 6 dl tej
Elkészítése:
A mazsolát áztassuk be a rumba, tegyük félre és hagyjuk állni, hogy magába szívja.
Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, majd szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe melegítsük fel a mézet, adjuk hozzá a felszeletelt almát, szórjuk meg az őrölt fahéjjal, egy teáskanál vaníliaaromával, keverjük alaposan össze, majd pároljuk roppanósra. Ezután hűtsük ki.
A tojásokat keverjük simára az eritrittel, a tejjel és a habtejszínnel. A kiflit vékonyan karikázzuk fel.
A vaj felével kenjünk ki egy közepes méretű jénaitálat, majd rakjuk ki a fele mennyiségű kiflikarikával. Ezután kanalazzuk rá az előzőleg megpárolt almaszeleteket, szórjuk meg az előzőleg rumba áztatott mazsolával, majd fedjük be a maradék kiflikarikákkal. Ezután a tojásos keverékkel locsoljuk meg a kiflit hogy kissé megázzon, majd a maradékot egyszerűen öntsük rá, hogy leszivárogjon a kifli és az alma közt az alsó kiflirétegre.
Ezután takarjuk le, és hagyjuk 1-2 órát állni, hogy a kifli jól magába szívja a tojásos keveréket, majd vegyük le a fóliát és csipkedjük rá a maradék vajat mielőtt betennénk a sütőbe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt tálalnánk.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel és a vaníliaaromával, majd keverjük hozzá az eritritet is.
A maradék tejet melegítsük meg, öntsük hozzá a pudingos keveréket, és állandó keverés mellett, főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön, majd hagyjuk langyosra hűlni (közben többször keverjük át, hogy ne bőrösödjön be a teteje).
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral az almás kiflipudingot, majd a vaníliaszósszal kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »