Almás kiflipuding vaníliaszósszal recept

Hozzávalók:
Almás kiflipudinghoz:
- 4 kifli
- 4 édes alma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek méz
- 4 tk eritrit
- 3 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 2 tk vaníliaaroma
- 1 kk őrölt fahéj
- 5 dkg mazsola
- 0,5 dl rum
- 5 dkg vaj
Vaníliaszószhoz:
- 1 cs tejszín ízű pudingpor (vagy vaníliás pudingpor)
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek eritrit
- 6 dl tej
Elkészítése:
A mazsolát áztassuk be a rumba, tegyük félre és hagyjuk állni, hogy magába szívja.
Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, majd szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe melegítsük fel a mézet, adjuk hozzá a felszeletelt almát, szórjuk meg az őrölt fahéjjal, egy teáskanál vaníliaaromával, keverjük alaposan össze, majd pároljuk roppanósra. Ezután hűtsük ki.
A tojásokat keverjük simára az eritrittel, a tejjel és a habtejszínnel. A kiflit vékonyan karikázzuk fel.
A vaj felével kenjünk ki egy közepes méretű jénaitálat, majd rakjuk ki a fele mennyiségű kiflikarikával. Ezután kanalazzuk rá az előzőleg megpárolt almaszeleteket, szórjuk meg az előzőleg rumba áztatott mazsolával, majd fedjük be a maradék kiflikarikákkal. Ezután a tojásos keverékkel locsoljuk meg a kiflit hogy kissé megázzon, majd a maradékot egyszerűen öntsük rá, hogy leszivárogjon a kifli és az alma közt az alsó kiflirétegre.
Ezután takarjuk le, és hagyjuk 1-2 órát állni, hogy a kifli jól magába szívja a tojásos keveréket, majd vegyük le a fóliát és csipkedjük rá a maradék vajat mielőtt betennénk a sütőbe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt tálalnánk.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel és a vaníliaaromával, majd keverjük hozzá az eritritet is.
A maradék tejet melegítsük meg, öntsük hozzá a pudingos keveréket, és állandó keverés mellett, főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön, majd hagyjuk langyosra hűlni (közben többször keverjük át, hogy ne bőrösödjön be a teteje).
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral az almás kiflipudingot, majd a vaníliaszósszal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »