Almás keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 465 g héj nélküli, tisztított, reszelt alma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 70 g zabpehely őrölve vagy zabpehelyliszt
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 csipet fahéj
Elkészítése:
A reszelt almához adunk két csipet fahéjat és alaposan elkeverjük. Ezután ráütünk egy darab tojást, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, az őrölt zabpelyhet és kézzel átgyúrjuk.
Egy könnyű, nem túlzottan ragadós masszát kell kapnunk.
A sütőt előmelegítjük 180°C fokra és előkészítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit és egy konyhamérleget. A mérleg, és egy evőkanál segítségével 28 g-os adagokat mérünk ki, majd kézzel korong alakúra formázzuk és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
Addig sütöttem, amíg el nem kezdett barnulni a széle. Így egyenként 6 g szénhidrát tartalmú kekszeket kapunk.
Tipp:
Szándékosan nem tettem bele cukrot, sem mesterséges édesítőszert. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »