Almás keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 465 g héj nélküli, tisztított, reszelt alma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 70 g zabpehely őrölve vagy zabpehelyliszt
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 csipet fahéj
Elkészítése:
A reszelt almához adunk két csipet fahéjat és alaposan elkeverjük. Ezután ráütünk egy darab tojást, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, az őrölt zabpelyhet és kézzel átgyúrjuk.
Egy könnyű, nem túlzottan ragadós masszát kell kapnunk.
A sütőt előmelegítjük 180°C fokra és előkészítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit és egy konyhamérleget. A mérleg, és egy evőkanál segítségével 28 g-os adagokat mérünk ki, majd kézzel korong alakúra formázzuk és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
Addig sütöttem, amíg el nem kezdett barnulni a széle. Így egyenként 6 g szénhidrát tartalmú kekszeket kapunk.
Tipp:
Szándékosan nem tettem bele cukrot, sem mesterséges édesítőszert. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









