Almás keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 465 g héj nélküli, tisztított, reszelt alma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 70 g zabpehely őrölve vagy zabpehelyliszt
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 csipet fahéj
Elkészítése:
A reszelt almához adunk két csipet fahéjat és alaposan elkeverjük. Ezután ráütünk egy darab tojást, hozzáadjuk a teljes kiőrlésű lisztet, az őrölt zabpelyhet és kézzel átgyúrjuk.
Egy könnyű, nem túlzottan ragadós masszát kell kapnunk.
A sütőt előmelegítjük 180°C fokra és előkészítünk egy sütőpapírral bélelt tepsit és egy konyhamérleget. A mérleg, és egy evőkanál segítségével 28 g-os adagokat mérünk ki, majd kézzel korong alakúra formázzuk és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
Addig sütöttem, amíg el nem kezdett barnulni a széle. Így egyenként 6 g szénhidrát tartalmú kekszeket kapunk.
Tipp:
Szándékosan nem tettem bele cukrot, sem mesterséges édesítőszert. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »