Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-habos szelet recept

Almás-habos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg finomliszt
    • 2 dkg étkezési keményítő
    • 10 dkg cukor
    • 0,5 dl olaj
    • 0,5 teáskanál sütőpor
    • csipet só

    Almás réteg:

    • 2 kg alma (hámozatlanul mért súly)
    • 3 evőkanál cukor (az alma savanyúságától függően)
    • 2 teáskanál fahéj
    • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 1 dl víz

    Habos réteg:

    • 3 dl habtejszín
    • 3 evőkanál porcukor

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani. Folyamatos keverés közben 2-3 résztelben hozzáadjuk a cukrot és világosra, habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és azzal is összedolgozzuk.

    A tojásos masszához hozzáadjuk a lisztet, keményítőt és a sütőport, majd alacsony fordulaton vagy kézi habverővel csomómentesre dolgozzuk a tésztát.

    A masszát sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). A kész piskótát teljesen kihűtjük.

    Almás réteg:

    Az almát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A vizet, cukrot és fahéjat (ha használunk) lábasba tesszük, hozzáadjuk az almát és közepes lángon, kevergetve főzzük amíg megpuhul, de a kockák még tartják a formájukat.

    A pudingport kevés vízben feloldjuk, majd az almához keverjük. Besűrítjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk. Hűtőben teljesen kihűtjük.

    Hab:

    A behűtött habtejszínt a porcukorral keményre felverjük. A kész habot az almás rétegre simítjuk. Hagyhatjuk a tetejét rusztikusra, de el is simíthatjuk teljesen.

    A tetejét reszelt csokoládéval vagy csokoládé reszelékkel díszíthetjük, majd szeletelve tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek