Almás-habos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg finomliszt
- 2 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl olaj
- 0,5 teáskanál sütőpor
- csipet só
Almás réteg:
- 2 kg alma (hámozatlanul mért súly)
- 3 evőkanál cukor (az alma savanyúságától függően)
- 2 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 1 dl víz
Habos réteg:
- 3 dl habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani. Folyamatos keverés közben 2-3 résztelben hozzáadjuk a cukrot és világosra, habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és azzal is összedolgozzuk.
A tojásos masszához hozzáadjuk a lisztet, keményítőt és a sütőport, majd alacsony fordulaton vagy kézi habverővel csomómentesre dolgozzuk a tésztát.
A masszát sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). A kész piskótát teljesen kihűtjük.
Almás réteg:
Az almát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A vizet, cukrot és fahéjat (ha használunk) lábasba tesszük, hozzáadjuk az almát és közepes lángon, kevergetve főzzük amíg megpuhul, de a kockák még tartják a formájukat.
A pudingport kevés vízben feloldjuk, majd az almához keverjük. Besűrítjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk. Hűtőben teljesen kihűtjük.
Hab:
A behűtött habtejszínt a porcukorral keményre felverjük. A kész habot az almás rétegre simítjuk. Hagyhatjuk a tetejét rusztikusra, de el is simíthatjuk teljesen.
A tetejét reszelt csokoládéval vagy csokoládé reszelékkel díszíthetjük, majd szeletelve tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









