Hozzávalók:
Piskóta:
Almás réteg:
Habos réteg:
Elkészítése:
A tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani. Folyamatos keverés közben 2-3 résztelben hozzáadjuk a cukrot és világosra, habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és azzal is összedolgozzuk.
A tojásos masszához hozzáadjuk a lisztet, keményítőt és a sütőport, majd alacsony fordulaton vagy kézi habverővel csomómentesre dolgozzuk a tésztát.
A masszát sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). A kész piskótát teljesen kihűtjük.
Az almát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A vizet, cukrot és fahéjat (ha használunk) lábasba tesszük, hozzáadjuk az almát és közepes lángon, kevergetve főzzük amíg megpuhul, de a kockák még tartják a formájukat.
A pudingport kevés vízben feloldjuk, majd az almához keverjük. Besűrítjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk. Hűtőben teljesen kihűtjük.
A behűtött habtejszínt a porcukorral keményre felverjük. A kész habot az almás rétegre simítjuk. Hagyhatjuk a tetejét rusztikusra, de el is simíthatjuk teljesen.
A tetejét reszelt csokoládéval vagy csokoládé reszelékkel díszíthetjük, majd szeletelve tálaljuk.