Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás habos kocka recept

Almás habos kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis pohár 12 %-os tejföl
    • 25 dkg margarin
    • 1 citrom reszelt héja
    • édesítő (ízlés szerint)
    • csipet só

    Töltelék:

    • 1 kg alma
    • édesítő
    • fahéj

    Tetejére:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • édesítő

    Elkészítése:

    Az almát lereszeljük és félretesszük kicsit.

    A lisztet a sütőporral és a csipet sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg margarint és elmorzsoljuk a liszttel. Mehet bele a tojás, a tejföl, ízlés szerint édesítő/cukor és a reszelt citromhéj. Alaposan összegyúrjuk és egy kb. 35 x 25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tésztát.

    Az alma levét kinyomkodjuk, majd elkeverjük az almát ízlés szerint fahéjjal és édesítővel (ennek mennyisége függ az alma édességétől). Ráhalmozzuk a tésztára és elegyengetjük.

    180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Amikor a tészta megsült, a felvert édesítővel ízesített tojásfehérjét rákenjük, majd pár percre a sütőbe újra betoljuk addig, amíg a teteje egy picit megkeményedik.

    Tipp:

    Már többször csináltam ezt a sütit, gyorsan elkészül, és nem utolsó sorban egészséges nasi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá