Almás habos kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás habos kocka

Hozzávalók:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 kis pohár 12 %-os tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • édesítő (ízlés szerint)
  • csipet só

Töltelék:

  • 1 kg alma
  • édesítő
  • fahéj

Tetejére:

  • 5 tojásfehérje
  • édesítő

Elkészítése:

Az almát lereszeljük és félretesszük kicsit.

A lisztet a sütőporral és a csipet sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg margarint és elmorzsoljuk a liszttel. Mehet bele a tojás, a tejföl, ízlés szerint édesítő/cukor és a reszelt citromhéj. Alaposan összegyúrjuk és egy kb. 35 x 25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tésztát.

Az alma levét kinyomkodjuk, majd elkeverjük az almát ízlés szerint fahéjjal és édesítővel (ennek mennyisége függ az alma édességétől). Ráhalmozzuk a tésztára és elegyengetjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Amikor a tészta megsült, a felvert édesítővel ízesített tojásfehérjét rákenjük, majd pár percre a sütőbe újra betoljuk addig, amíg a teteje egy picit megkeményedik.

Tipp:

Már többször csináltam ezt a sütit, gyorsan elkészül, és nem utolsó sorban egészséges nasi.