Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás galette recept

Almás galette
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 10 dkg rétesliszt
    • 15 dkg finomliszt
    • 15 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tej
    • 200 g margarin
    • 1 kiskanál sütőpor
    • 1 pici citromlé

    Töltelék:

    • 5 db alma
    • 1 kk fahéj
    • ízlés szerint nádcukor
    • 2-3 evőkaná szilvalekvár

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagait jól összedolgoztam, amikor összeállt kb félórára beraktam a hűtőbe. Én nem raktam fóliába simán csak a tálba, amiben összegyúrtam.

    Az almákat lereszeltem és állni hagytam addig, amíg a tészta is pihent a hűtőben, majd jól kinyomkodtam a levét. Hozzáraktam a fahéjat, a nádcukrot, érdemes megkóstolni én nem mérem, mert függ az alma édességétől is.

    A tésztát kivettem a hűtőből, ketté vettem és kerek formákra nyújtottam. Az alsó részt akkorára, amekkora tortaformám van, kb 26 cm átmérőjű. Kivajazott, kilisztezett tortaformába tettem és megkentem a tésztát a szilvalekvárral, majd jött rá az alma.

    A maradék kinyújtott tésztát csipkedtem és körbe raktam a szélét, a közepét üresen hagytam. Megszórtam nádcukorral az egész tetejét. Előmelegített sütőben kb 40 percet sütöttem 180 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá