Almás galette recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg rétesliszt
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tej
- 200 g margarin
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 pici citromlé
Töltelék:
- 5 db alma
- 1 kk fahéj
- ízlés szerint nádcukor
- 2-3 evőkaná szilvalekvár
Elkészítése:
A tészta alapanyagait jól összedolgoztam, amikor összeállt kb félórára beraktam a hűtőbe. Én nem raktam fóliába simán csak a tálba, amiben összegyúrtam.
Az almákat lereszeltem és állni hagytam addig, amíg a tészta is pihent a hűtőben, majd jól kinyomkodtam a levét. Hozzáraktam a fahéjat, a nádcukrot, érdemes megkóstolni én nem mérem, mert függ az alma édességétől is.
A tésztát kivettem a hűtőből, ketté vettem és kerek formákra nyújtottam. Az alsó részt akkorára, amekkora tortaformám van, kb 26 cm átmérőjű. Kivajazott, kilisztezett tortaformába tettem és megkentem a tésztát a szilvalekvárral, majd jött rá az alma.
A maradék kinyújtott tésztát csipkedtem és körbe raktam a szélét, a közepét üresen hagytam. Megszórtam nádcukorral az egész tetejét. Előmelegített sütőben kb 40 percet sütöttem 180 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »