Almás-fahéjas zabszelet recept

Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 350 g zabpehely
- 125 g margarin
- fahéj ízlés szerint
- 100 g cukor
- fél citromból nyert citromlé
Elkészítése:
Az almát megtisztítjuk, majd lereszeljük. Kis citromlével meglocsoljuk és hozzákeverjük a zabot.
A margarint mikróban megolvasztjuk, hozzákeverjük a zabhoz a margarint.
Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjazzuk, majd kivajazott tortaformába, vagy tepsibe öntjük.
180 fokon szép barnára sütjük (15-20 perc).
Tipp:
Zabból a legjobbat….
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »