Almás-fahéjas zabszelet recept

Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 350 g zabpehely
- 125 g margarin
- fahéj ízlés szerint
- 100 g cukor
- fél citromból nyert citromlé
Elkészítése:
Az almát megtisztítjuk, majd lereszeljük. Kis citromlével meglocsoljuk és hozzákeverjük a zabot.
A margarint mikróban megolvasztjuk, hozzákeverjük a zabhoz a margarint.
Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjazzuk, majd kivajazott tortaformába, vagy tepsibe öntjük.
180 fokon szép barnára sütjük (15-20 perc).
Tipp:
Zabból a legjobbat….
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »