Almás-fahéjas zabszelet recept
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 350 g zabpehely
- 125 g margarin
- fahéj ízlés szerint
- 100 g cukor
- fél citromból nyert citromlé
Elkészítése:
Az almát megtisztítjuk, majd lereszeljük. Kis citromlével meglocsoljuk és hozzákeverjük a zabot.
A margarint mikróban megolvasztjuk, hozzákeverjük a zabhoz a margarint.
Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjazzuk, majd kivajazott tortaformába, vagy tepsibe öntjük.
180 fokon szép barnára sütjük (15-20 perc).
Tipp:
Zabból a legjobbat….
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









