Albán krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához: 23*34 cm-es tepsihez
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál finomliszt
- 4 ek cukor
- 1 kk sütőpor
- 3 ek (eper) lekvár
A vaníliás krémhez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg cukor
- 5 ek finomliszt
- 675 ml tej
- 3 cs vaníliás cukor
- 2 ek zselatin (por)
A csokis krémhez:
- 3 ek finomliszt
- 150 ml tej
- 4,5 ek cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg puha vaj
- 1 tk zselatin (por)
A mázhoz:
- 5 ek porcukor
- 75 ml víz
- 5 ek kakaópor
- 10 dkg puha vaj
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral 12 perc alatt habosra keverjük egy robotgéppel.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a felvert tojásokhoz keverjük egy fakanállal. 180 fokra melegített sütőben kb 12 perc alatt megsütjük. Egy vékony piskótát fogunk kapni, melyet a tepsiből kivéve kihűtünk.
A vaníliás krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral, liszttel, tej felével csomómentesre keverjük. A többi tejet hozzáadva felfőzzük sűrűre.
A tojás fehérjéket a vaníliás cukrokkal kemény habbá verjük, majd a még forró krémbe keverjük.
A zselatint kb 0,5 dl vízhez adjuk és felmelegítjük, amíg elolvad, majd a vaníliás krémhez keverjük.
A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, lekvárral megkenjük. A vaníliás krémet ráöntjük és elsimítjuk, majd hűtőbe tesszük dermedni.
A kakaós krémhez a lisztet, cukrot, kakaóport és a tejet összekeverjük, majd felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a feloldott zselatint. Kihűtjük a krémet, majd a vajjal habosra keverjük.
A hűtőben várakozó tésztát kivesszük és a vaníliás krémre kenjük a kakaósat.
A mázhoz a kakaóport a cukorral, vízzel felfőzzük és azonnal hozzá keverjük a vajat is. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a krémre csorgatjuk és egy széles pengéjű késsel eloszlatjuk.
Kicsit megrázzuk a tepsit, az asztalhoz ütögetjük és így szép egyenletes lesz a bevonat rajta.
Legalább fél napot hagyjuk állni a hűtőben, utána tetszőleges méretűre vágva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!