Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ágica szelet recept

Ágica szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Lap:

    • 30 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 5 evőkanál víz

    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg cukor
    • 20 dkg darált dió
    • 7 dkg reszelt csoki
    • 1 csomag sütőpor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habja

    Krém:

    • 6 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 evőkanál zselatin (por) 1 dl vízben feloldva
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.

    A lehűtött tésztát ketté osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk vékonyra, kb 30*24 cm-es téglalap alakúra és előmelegített 180 fokos sütőben a tepsi hátoldalán 8-10 perc alatt megsütjük.

    A kinyújtjuk és beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A piskótához a tojásoksárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a dióba belekevert csokit és a sütőport. A tojásfehérjéből habot verünk és a diós masszához adjuk, jól elkeverjük óvatosan.

    A diós masszát ráöntjük a tepsiben lévő lapra és megsütjük 180 fokon 20-25 perc alatt.

    A krémhez felfőzzük a pudingot a tejben, majd a feloldott zselatint belekeverjük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a pudingot.

    A kihűlt diós tésztára rákenjük a krémet, rátesszük a külön sütött lapot és hűtőbe rakjuk pár órára vagy egy éjszakára.

    Másnap a sütit porcukorral megszórjuk és felszeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá