Ágica szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ágica szelet

Hozzávalók:
Lap:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • 5 evőkanál víz

Piskóta:

  • 6 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 7 dkg reszelt csoki
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 tojásfehérje habja

Krém:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál zselatin (por) 1 dl vízben feloldva
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor

Elkészítése:

A lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.

A lehűtött tésztát ketté osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk vékonyra, kb 30*24 cm-es téglalap alakúra és előmelegített 180 fokos sütőben a tepsi hátoldalán 8-10 perc alatt megsütjük.

A kinyújtjuk és beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe.

A piskótához a tojásoksárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a dióba belekevert csokit és a sütőport. A tojásfehérjéből habot verünk és a diós masszához adjuk, jól elkeverjük óvatosan.

A diós masszát ráöntjük a tepsiben lévő lapra és megsütjük 180 fokon 20-25 perc alatt.

A krémhez felfőzzük a pudingot a tejben, majd a feloldott zselatint belekeverjük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a pudingot.

A kihűlt diós tésztára rákenjük a krémet, rátesszük a külön sütött lapot és hűtőbe rakjuk pár órára vagy egy éjszakára.

Másnap a sütit porcukorral megszórjuk és felszeletelve tálaljuk.