Áfonyás-mandulás brownie recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 30 dkg áfonya
- 7 dkg szeletelt mandula
- 35 dkg csokoládé (70 %-os)
- 15 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 10 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 dkg étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor (púpozott)
- 15 dkg liszt
Elkészítése:
Az áfonyát alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd papírtörlővel töröljük szárazra (ízlés szerint fagyasztott áfonyát is használhatunk).
A felszeletelt mandulát tegyük egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük világos zsemle színűre. Ezután öntsük ki egy tányérra, majd hűtsük ki teljesen (vigyázzunk, mert nagyon hamar megég!!!).
A csokoládét vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyünk belőle félre 15 dkg-ot.
A maradék csokoládét a vajjal együtt tegyük egy serpenyőbe, és állandó kevergetés mellett olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.
A keverőtálba tegyük bele a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat és robotgéppel keverjük jó habosra.
Ezután adjuk hozzá a visszahűtött csokoládés-vajas keveréket, és keverjük alaposan össze.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és az étkezési keményítővel, majd szitáljuk hozzá a keverékhez és szintén keverjük össze, hogy egy sima masszát kapjunk.
Ezután fakanállal először keverjük hozzá az előzőleg megpörkölt mandulát és a félretett, apróra vágott 15 dkg csokoládét, majd az áfonyát is.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt addig süssük hogy a teteje már szépen megsüljön, a belseje viszont még egy kicsit puhább legyen (én légkeverésnél 170 fokon, 35 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatjuk langyosan is pl. egy gombóc vaníliafagyival, vagy egy kanál savanykásabb lekvárral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »