5 perces túrós gluténmentesen recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zsírszegény túró
- 3,3 dl joghurt vagy zsírszegény tejföl
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg GM zabpehelyliszt vagy rizsliszt
- 10-15 dkg eritrit
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
A tetejére:
- porcukor vagy nyírfaporcukor
Elkészítése:
A lisztet, eritritet, sütőport mérjük ki egy tálba. Egy másik tálban keverjük össze (fakanállal, villával) a túrót, a tojásokkal, a joghurttal, a puha vajjal, adjuk hozzá a lisztes-cukros keveréket. Keverjük simára.
Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből végezzünk tűpróbát!
Langyosra hűtjük, porcukorral meghintjük, majd kockára szelve kínáljuk.
Tipp:
5 perc munka van vele, a többit a sütő intézi, így akár a karácsonyi asztalra is bevállalható, kezdők is bátran neki foghatnak a siker garantált lesz!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »