3Bit szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 sütőpor
- 15 dkg darált dió
Főzött krém:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg kristálycukor
- 2 vaníliás puding
- 7 dl tej
Továbbá:
- 1,5 dl tej
- kb. 80 dkg négyzet alakú háztartási keksz
- rumaroma
- esetleg kávé
Elkészítése:
A tésztához valókat robotgéppel habosra keverjük, majd egy nagyméretű (gáztepsi) tepsibe sütőpapírt teszünk, belerakjuk és kb. 25 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróba!
A krémhez jól összekavarjuk az egészet, majd felfőzzük. Amikor kihűlt hozzákeverünk 25 dkg Ramat. 2/3 ; 1/3 arányban elosztjuk a krémet.
A kisebb részéhez 3 evőkanál kakaóport keverünk.
Rétegzés:
A diós piskótára rákenjük a fele sárga krémet erre jön a kávéban/rumaromás tejben áztatott keksz.
A kekszre kenjük a csokikrémet, ismét egy sor áztatott keksz.
Befedjük a maradék sárga krémmel, majd 1 tábla csokit 3 evőkanál olajon (gőz felett) megolvasztunk, 3-4 evőkanál tejjel összekeverjük, majd a krémre kenjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »