3Bit szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 sütőpor
- 15 dkg darált dió
Főzött krém:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg kristálycukor
- 2 vaníliás puding
- 7 dl tej
Továbbá:
- 1,5 dl tej
- kb. 80 dkg négyzet alakú háztartási keksz
- rumaroma
- esetleg kávé
Elkészítése:
A tésztához valókat robotgéppel habosra keverjük, majd egy nagyméretű (gáztepsi) tepsibe sütőpapírt teszünk, belerakjuk és kb. 25 perc alatt 180 fokon megsütjük. Tűpróba!
A krémhez jól összekavarjuk az egészet, majd felfőzzük. Amikor kihűlt hozzákeverünk 25 dkg Ramat. 2/3 ; 1/3 arányban elosztjuk a krémet.
A kisebb részéhez 3 evőkanál kakaóport keverünk.
Rétegzés:
A diós piskótára rákenjük a fele sárga krémet erre jön a kávéban/rumaromás tejben áztatott keksz.
A kekszre kenjük a csokikrémet, ismét egy sor áztatott keksz.
Befedjük a maradék sárga krémmel, majd 1 tábla csokit 3 evőkanál olajon (gőz felett) megolvasztunk, 3-4 evőkanál tejjel összekeverjük, majd a krémre kenjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »