A hétköznapi főzés gyakran kihívást jelent, különösen, ha gyors, finom és változatos fogásokat szeretnénk az asztalra tenni. Ezért állítottuk össze ezt a receptválogatást, amely 12 különféle ételt kínál, hogy minden napra találj valami ízletes megoldást. A könnyen elkészíthető, laktató fogások között húsos, vegetáriánus és tésztás ételek egyaránt helyet kaptak, hogy mindenki megtalálja a kedvencét.
Kezdd a hetet egy selymes gombapürés pennével, vagy próbáld ki a különleges bakonyi palacsintametéltet. A csípős mázas csirkeszárnyak és a balzsamecetes-boros csirke garantáltan feldobják az étkezést, míg a tarhonyás-zöldséges rakottas egy igazi klasszikus, ami sosem megy ki a divatból. Ha valami igazán különlegesre vágysz, az önmagával töltött gombafejek vagy a svéd húsgolyók is remek választások. A rakott makaróni és a slambuc pedig laktató egytálételek, amelyek gyorsan elkészülnek, mégis mindenkit jóllakatnak.
Legyen szó egy gyors ebédről vagy egy baráti vacsoráról, ezek a receptek tökéletesek a hét bármelyik napjára. Inspirálódj, és varázsold különlegessé a hétköznapokat ezzel a változatos gyűjteménnyel!
1. Bakonyi palacsintametélt recept
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 1,5 dl ásványvíz
- só
- bors
- petrezselyem zöld (apróra vágva)
- 2 ek olaj
Gombapaprikáshoz:
- 50 dkg csiperke gomba (barna és fehér vegyesen)
- 4 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 3 dl paradicsomlé (sűrűbb)
- só
- bors
- kakukkfű
- 1 ek rizsliszt
- 4 dl tejföl
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Gombapürés penne recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg csiperke gomba
- 2 csík bacon szalonna
- 2 evőkanál olaj
- 1 közepes paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
- 25 dkg penne
- egy csomag mini mozzarella
Díszítéshez:
- paradicsom
- snidling
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Héjában sült joghurtos krumplisaláta recept
Hozzávalók:
- 500-700 gramm kisebb szemű krumpli
- só
- bors
- chili vagy pirospaprika
- lilahagyma
- kápia paprika
- uborka
- 5 ek joghurt (nálam görög)
- 2 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 1/2 citrom leve
- só
- fehérbors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Göngyölt, rántott palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 200 g finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 3 dl tej
- 1,5 dl szóda (vagy víz)
- 2 ek étolaj
Töltelék:
- 50 dkg darált hús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- zsiradék
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 evőkanál kukorica
- 3-4 ek tejföl
- 1 csapott evőkanál kukoricakeményítő
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Balzsamecetes, boros csirke recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- só
- bors
- olaj
- 2 evőkanál balzsamecet
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Petrezselymes, tejszínes tészta húsgolyókkal recept
Hozzávalók:
Húsgolyókhoz:
- 15 dkg darált sertéshús
- 1 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 púpos ek zsemlemorzsa
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olaj a sütéshez
Szószhoz:
- 3 dl 30%-os tejszín
- 1 csapott tk liszt
- 1 kis csokor petrezselyemlevél
- 1 csipet só
Továbbá:
- 25 dkg makaróni
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Csípős-mázas csirke szárnyak recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirke szárny
- só
- bors
- olaj
- 2 dl ketchup
- 2 ek barna cukor
- 1/2 lime reszelt héja
- pár csepp lime leve
- 1-2 gerezd fokhagyma
- paprikakrém
- pár csepp chiliszósz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Önmagával töltött gombafejek recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg csiperkegomba (tönkkel együtt)
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 száj újhagyma (zöldje)
- só
- bors
- kakukkfű
- házi ételízesítő (só nélkül)
- 1 ek paradicsomos pesto (opcionális)
- kb. 5 dkg reszelt sajt
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- 1 löttyintésnyi fehérbor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Svéd húsgolyók (IKEA) recept
Hozzávalók:
A húsgolyókhoz:
- 70 dkg zsírosabb sertéshús (eredetileg marha)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 vastag szelet kenyér héj nélkül, illetve zsemlemorzsa
- 1-1,5 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 szegfűbors összetörve
- frissen őrölt szerecsendió
- só
- bors
- kb. 4 ek vaj
A mártáshoz:
- 2 dl húsleves
- 1 ek liszt
- 1,5 dl tejföl
- pár csepp szójaszósz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Slambuc (öreglebbencs) recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej vöröshagyma (karikázva)
- pár szelet jó szalonna (felkockázva)
- 1 szál kolbász (karikázva)
- 1 csomag lebbencs tészta
- 4 db burgonya (felkockázva)
- só
- bors
- ételízesítő
- pirospaprika
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Rakott makaróni vegyes raguval recept
Hozzávalók:
- 50 dkg makaróni
- 450 g tejföl
- 30 dkg darált hús
- 20 dkg gépsonka reszelve
- 20 dkg vargánya gomba
- 1 fej közepes vöröshagyma
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 tk paprikakrém
- 1 tk házi vegeta
- 1 ek étolaj
- 1 tk piros porpaprika
- 15 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só
- margarin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Tarhonyás, zöldséges rakottas recept
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell darálva
- 1 evőkanál pirospaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- kömény őrölt, ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
- 30 dkg vegyes zöldség vegyesen (ami éppen van, zöldborsó, karfiol, zöldbab, sárgarépa) apróra vágva
- 50 dkg tarhonya
- 12 evőkanál olaj
- 3,5 dl tejföl
- 25-30 dkg sajt trappista
- 2 fej vöröshagyma felkockázva
- 2 db fokhagymagerezd
- 2 dkg margarin a formához